Watch Dogs 2 | Review

0
Η Ubisoft μας έχει συνηθίσει στα open world παιχνίδια, όπου υπάρχουν τεράστιοι αριθμοί από side quests και collectibles. Στην ίδια φόρμουλα κυκλοφόρησε το 2014 το νέο της IP, Watch Dogs, το οποίο έχει να κάνει με hacking. Κυκλοφορώντας πάνω στην αλλαγή γενιάς και έχοντας κάποια θέματα, τα συναισθήματα για αυτόν το φρέσκο τίτλο ήταν ανάμεικτα. Με το Watch Dogs 2 βλέπουμε μια διαφορετική προσέγγιση στο franchise και αλλαγές που θυμίζουν κατά πολύ τη μετάβαση από το πρώτο Assassin’s Creed στο δεύτερο.

Η ιστορία διαδραματίζεται μετά από τα γεγονότα που έγιναν στο Chicago στο πρώτο παιχνίδι. Αυτή τη φορά το πρόγραμμα Ctos, που παρακολουθεί όλο τον κόσμο, έχει εγκατασταθεί στο San Francisco με την έκδοση 2.0. Στην ουσία αυτό συλλέγει προσωπικές πληροφορίες κάθε ατόμου, κρίνοντας την καταλληλότητά τους για διάφορα πράγματα, πριν καν αποφασίσουν να τα κάνουν. Φυσικά, αυτό παραβιάζει πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα του καθενός, ενώ πολλές φορές κρίνει κάποιον ότι είναι πιθανό να διαπράξει κάποιο έγκλημα.


screenshot-original


Αυτό συμβαίνει και στον hacker Marcus “Retro” Holloway, ο οποίος μαρκαρίστηκε για ένα έγκλημα που μπορεί να κάνει στο μέλλον. Εισβάλλοντας στο κεντρικό κτήριο της εταιρίας Blume, στην οποία ανήκει το Ctos, καταφέρνει να διαγράψει όλο το παρελθόν του. Έτσι, εντάσσεται στην ομάδα ακτιβιστών hacker DedSec, που προσπαθούν να αποκαλύψουν την αλήθεια στους ανθρώπους, μέσω διάφορων επιχειρήσεων. Βασικός τους στόχος είναι να καταρρίψουν τελείως το Ctos, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα να έχουν τον κόσμο με το μέρος τους.

Όπως είπαμε και προηγουμένως, πρόκειται για ένα open-world, action-adventure παιχνίδι, το οποίο έχει να κάνει κυρίως με το hacking. Ο ανοιχτός κόσμος του San Francisco είναι γεμάτος δραστηριότητες, ενώ η ιστορία του παιχνιδιού εξελίσσεται κάπως πιο light, σε αντίθεση με το generic revenge complex που έπασχε το prequel. Κάθε collectible θέλει διαφορετικό τρόπο για να το αποκτήσετε, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των side quests έχουν μια ιστορία από πίσω τους. Αυτά θα τα δούμε αναλυτικότερα στη συνέχεια. Να σημειωθεί όμως, πως με το online κομμάτι να βρίσκεται εκτός, το review καλύπτει μόνο το single player για την ώρα.


screenshot-original-1


Με το hacking να κυριαρχεί σε αυτό το παιχνίδι, μπορείτε να κάνετε διάφορα πράγματα, όπως να ελέγξετε κάμερες και να απενεργοποιήσετε συστήματα ασφαλείας. Σίγουρα κανείς δεν είναι ασφαλής από εσάς και όσο προχωράει το παιχνίδι, θα δείτε ότι έχετε όλο και περισσότερες δυνατότητες, ώστε να φτάσετε στο στόχο σας. Στην ουσία, αφού πρόκειται για έναν κόσμο όπου όλα ελέγχονται, τότε για έναν hacker αυτό αποτελεί έναν παράδεισο. Κινητά τηλέφωνα, αυτοκίνητα και φανάρια, είναι μερικά από αυτά που μπορείτε να εισχωρήσετε και κάνετε διάφορες «αταξίες».

Βέβαια, εδώ είναι και ένα από τα πρώτα μεγάλα προβλήματα του παιχνιδιού. Χωρίς να είναι κάτι κακό, διαθέτει πάρα πολλά hacks, τα οποία για να γίνουν χρειάζονται πολλές φορές συνδυασμούς κουμπιών. Αυτό είναι κάτι αρκετά πολύπλοκο και στην πορεία γίνεται ακόμα χειρότερο, αφού όλο και περισσότερες λειτουργίες γίνονται διαθέσιμες. Μάλιστα, με την έλλειψη κάποιου εύκολου pause πέρα από το άνοιγμα του χάρτη, αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσχρηστο.


screenshot-original-2

Η οδήγηση είναι κάτι που άρεσε γενικά από το πρώτο παιχνίδι. Έτσι και εδώ δεν αποτελεί τίποτα κοντά σε simulator, αλλά μια πολύ ευχάριστη και εύκολη λειτουργία. Θα προσέξετε πως η κάμερα λειτουργεί κάπως ανορθόδοξα, αλλά αυτό συμβάλει στην πιο εύκολη χρήση των hacks. Χάρη σε αυτήν μπορείτε να βλέπετε εύκολα αυτούς που σας κυνηγάνε και να δράσετε ανάλογα, δημιουργώντας παγίδες και στέλνοντας άλλα αυτοκίνητα πάνω τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε όπλα μέσα από το όχημα, κάτι που είναι αρκετά δύσχρηστο και ταυτόχρονα άχρηστο. Από τη στιγμή που έχετε τόσα κόλπα στη διάθεσή σας, τα όπλα στο αυτοκίνητο είναι απλά περιττά.


screenshot-original-8


Προχωρώντας στο combat, βλέπουμε πως χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Πρώτα έχουμε τον κλασσικό επιθετικό τρόπο, όπου προσπαθείτε να προχωρήσετε εξουδετερώνοντας τους πάντες με φονικά και μη όπλα. Μπορεί να ακούγεται καλό, αλλά στην πραγματικότητα με το AI να είναι αρκετά ζόρικο και τους εχθρούς να καλούν συνεχώς για ενισχύσεις, θα τα βρείτε σκούρα ακόμα και σε χαμηλές δυσκολίες. Αυτό καθιστά το stealth την ιδανική επιλογή, αφού μπορείτε να βγάλετε από τη μέση τους εχθρούς σιωπηλά, να κλέψετε κωδικούς και να φύγετε. Μπορείτε μέσω hacking να φτιάξετε παγίδες και αντιπερισπασμούς, ενώ μπορείτε να εισχωρήσετε σε δύσκολα σημεία με τη χρήση parkour.

Η κίνηση του Marcus είναι αρκετά ελεύθερη όπως και στο πρώτο παιχνίδι, αλλά σε κανένα σημείο δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή των παιχνιδιών Assassin’s Creed. Δηλαδή, δεν μπορείτε να ανεβείτε σε ένα ψηλό κτήριο από το πουθενά, αλλά θα πρέπει να βρείτε τα κατάλληλα σημεία, ώστε να μπορέσετε να φτάσετε στην κορυφή ενός κτηρίου. Επίσης, υπάρχουν και κάποια μέρη που πρέπει να είστε λίγο πιο εφευρετικοί, φέρνοντας αυτοκίνητα και άλλα χρήσιμα πράγματα, χρησιμοποιώντας τα σαν σκαλοπάτια.


screenshot-original-6


Στο κομμάτι του combat αναφερθήκαμε λίγο στον τομέα του αντιπερισπασμού. Εδώ είναι που μπαίνει δυναμικά ο απομακρυσμένος έλεγχος, κάτι που σας επιτρέπει να χειριστείτε ένα τηλεκατευθυνόμενο.  Με αυτό μπορείτε να εισβάλετε σε αεραγωγούς και άλλα στενά σημεία και να κάνετε hacks, ώστε να ανοίξετε πόρτες και να πάρετε αντικείμενα. Στην ουσία υπάρχουν αποστολές που μπορείτε να περάσετε μόνο με αυτό το τηλεκατευθυνόμενο, αν και υπάρχει μια βασική εξαίρεση σε αυτά που μπορεί να κάνει. Δεν μπορεί να κάνει download αρχεία, κάτι που για να γίνει θα πρέπει να έρθει ο Marcus κοντά στην αντίστοιχη συσκευή.

Ωστόσο, ο απομακρυσμένος έλεγχος λειτουργεί και με άλλες συσκευές. Έχουμε ήδη αναφέρει τις κάμερες, οπότε το επόμενο πιο σημαντικό στη λίστα είναι ένα drone που διαθέτετε. Το μόνο κοινό που έχει με το τηλεκατευθυνόμενο είναι το hacking, αλλά είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος να ελέγξετε την περιοχή για εχθρούς και να πράξετε ανάλογα. Στα λοιπά εργαλεία που μπορείτε να ελέγξετε, έχουμε σκαλωσιές και κλαρκ, για τα οποία βέβαια χρειάζεστε τα κατάλληλα upgrades. Ωστόσο, με αυτά και λίγη δημιουργικότητα μπορείτε να κάνετε πολλά εντυπωσιακά πράγματα.


screenshot-original-5


Μπορεί τα όπλα του παιχνιδιού να μη διαθέτουν upgrades, όμως το παιχνίδι έχει το δικό του σύστημα level up και το αντίστοιχο skill tree. Ωστόσο, δε λειτουργεί με experience, αλλά με followers που μαζεύει το DedSec. Κάθε level up δίνει αρκετά skill points και όσο προχωράτε στο skill tree οι αναβαθμίσεις θα ζητούν ακόμα περισσότερα. Μπορείτε να μαζέψετε και κάποια στο free roaming, τα οποία λειτουργούν κάπως σαν collectibles. Ανάμεσα στις αναβαθμίσεις δεν θα βρείτε μόνο καινούργια hacks και λειτουργίες στον απομακρυσμένο έλεγχο, αφού υπάρχουν καινούργιες δυνατότητες για τον χειρισμό των όπλων και μερικά εκρηκτικά.


Συνεχίζοντας με τα collectibles, δε μένουμε μόνο στα skill points, αφού υπάρχουν πολλά αντικείμενα, όπως είδη ρουχισμού, πολύτιμα πράγματα που μπορείτε να πουλήσετε, ακόμα και παραλλαγές χρωμάτων για οχήματα και όπλα. Ωστόσο, για να τα αποκτήσετε όλα αυτά, δεν είναι αρκετό να πάτε σε ένα σημείο και να τα πάρετε όπως στα περισσότερα open world παιχνίδια. Όλα απαιτούν μια διαδικασία, αφού είτε πρέπει να βρείτε το δρόμο, είτε να κάνετε τα σωστά hacking, θα πρέπει να ερευνήσετε το περιβάλλον και να δείτε πως μπορείτε να δουλέψετε. Το drone και το τηλεκατευθυνόμενο παίζουν σημαντικό ρόλο εδώ και μάλιστα θα πρέπει να έχετε κάνει και τα σωστά upgrades.


screenshot-original-10


Τα story missions είναι χωρισμένα σε objectives και ανά πάσα στιγμή μπορείτε να τα σταματήσετε και να κάνετε κάτι άλλο πριν επιστρέψετε. Όπως είπαμε και πριν, ακολουθούν μια πιο ταιριαστή ροή για τη θεματολογία του παιχνιδιού, ενώ φυσικά δεν λείπουν οι σοβαρές σκηνές. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και τα side operations, τόσο σε θέμα objectives, όσο και σε θέμα ιστορίας, αφού τα περισσότερα έχουν να προσφέρουν μια μικρή πλοκή. Για να ξεκλειδώσετε ένα νέο Side Operation, θα πρέπει να βρείτε κάποιον πληροφοριοδότη κατά τη διάρκεια του free roaming. Ακόμα και αν δεν καταφέρετε να πάτε εκεί την πρώτη φορά, αυτός θα μείνει εκεί και θα σας περιμένει.

Μένοντας στον τομέα των secondary missions, η Ubisoft φαίνεται πως αποφάσισε να παίξει λίγο με τους οπαδούς, προσθέτοντας μια σειρά αποστολών με τίτλο από άλλο της παιχνίδι: Driver: San Francisco. Εδώ παίρνετε το ρόλο του οδηγού για άλλα άτομα που ζητούν τις υπηρεσίες σας. Ο ρόλος σας δεν είναι πάντα να κάνετε τον σοφέρ, αφού οι πελάτες μπορούν να σας ζητήσουν διάφορα πράγματα. Παρόμοια με τα Main και τα Side Operations, κάθε δουλειά έχει μια διαφορετική ιστορία να προσφέρει. Στο τέλος κάθε βόλτας, οι πελάτες βαθμολογούν τις υπηρεσίες σας μέχρι και με πέντε αστέρια, δίνοντας έτσι ένα boost στους followers σας.


screenshot-original-4


Κλείνοντας με τις λοιπές αποστολές, υπάρχουν διάφοροι τύποι αγώνων που μπορείτε να πάρετε μέρος. Για να τα ξεκινήσετε μπορείτε να πάτε μέχρι την περιοχή τους ή απλά να κάνετε fast travel, όπως μπορείτε άλλωστε και σε κάθε μαγαζί στο San Francisco. Οι αγώνες αυτοί περιλαμβάνουν time trial με motocross και ταχύπλοα σκάφη, πίστες cart, ακόμα και drones. Κάθε αγώνας έχει δικό του μέγεθος και δυσκολία. Ωστόσο, από τη στιγμή που θα πάρετε ένα συγκεκριμένο upgrade στο skill tree, τότε θα είναι θέμα χρόνου μέχρι να πάρετε το χρυσό μετάλλιο σε όλα αυτά.

Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί πάρα πολλά στοιχεία για το gameplay του παιχνιδιού. Πρόσβαση σε όλα αυτά έχετε μέσω του κινητού τηλεφώνου του Marcus, το οποίο χειρίζεστε άμεσα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στην αρχή ίσως φανεί κάπως δύσκολο, αλλά στην ουσία είναι αρκετά εύχρηστο, αφού από εκεί μπορείτε να μπείτε στο skill tree, τις αποστολές, ακόμα και στον χάρτη μέσω εφαρμογών, όπως δηλαδή και σε ένα κανονικό Smartphone. Ταυτόχρονα, υπάρχουν λειτουργίες μουσικής, όπου μπορείτε να βάλετε στη συλλογή σας ότι τραγούδι ακούτε και λειτουργία που σας στέλνει όχημα που κατέχετε, χωρίς να χρειαστεί να κλέψετε κάποιο από το δρόμο.


screenshot-original-13


Σε θέμα γραφικών, η διαφορά με το πρώτο παιχνίδι είναι εκπληκτική. Όπως είπαμε και στην αρχή του κειμένου, η αλλαγή γενιάς περιόριζε κατά πολύ την εμφάνιση του πρώτου Watch Dogs. Θα μπορούσε να πει κάποιος άνετα ότι πρόκειται για τον πιο όμορφο τίτλο της Ubisoft. Το καλογυαλισμένο και φωτεινό περιβάλλον, σε συνδυασμό με τα ικανοποιητικά μοντέλα χαρακτήρων, δίνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, το San Francisco σφύζει από ζωή, αφού πολλές φορές βλέπουμε ζώα όπως σκύλους και γλάρους.

Το soundtrack διαθέτει ποικιλία για όλα τα γούστα, με είδη όπως hip hop, rock, κλασσική, pop και electronica. Μαζί με τη λειτουργία που μπορείτε να ξεκλειδώνετε συνεχώς νέα τραγούδια, μπορείτε να φτιάξετε μια δικιά σας playlist με κομμάτια που έχετε ήδη ακούσει και φυσικά ανεξαρτήτου είδους. Ταυτόχρονα, το εκπληκτικό voice acting, τονίζει με διαφορετικές πινελιές τα συναισθήματα στις διάφορες καταστάσεις, είτε αυτά είναι χαρά, οργή ή ακόμα και θλίψη.


screenshot-original-16


Αν το Watch Dogs 2 υστερεί σε κάποια θέματα, αυτά είναι μερικά σημεία του gameplay, που όμως δεν επηρεάζουν την τελική εικόνα. Η παραποίηση της γνωστής Ubi φόρμουλας φαίνεται  να απέδωσε σωστά, αφού η συλλογή λιγότερων collectible είναι πιο ευχάριστη και πιο προκλητική με τον τρόπος της. Ακόμα και η πλοκή είναι κάτι που άλλαξε προς το καλύτερο, με μια ιστορία θεωρίας συνωμοσίας και με ένα πιο ελαφρύ χαρακτήρα να ταιριάζει πολύ καλύτερα στο setting. Η μετάβαση από το πρώτο παιχνίδι στο δεύτερο θυμίζει κατά πολύ την επιτυχία των πρώτων Assassin’s Creed.


Θετικά
  • Προκλητικά και λιγότερα collectibles
  • Ευχάριστη οδήγηση
  • Ικανοποιητική ιστορία
Αρνητικά
  • Δύσκολο σε σημεία και παροτρύνει την χρήση stealth
  • Πολύπλοκες επιλογές hacking που στην πορεία γίνονται ακόμα χειρότερες

8.7

Πολύ Καλό!

Watch Dogs 2

Μπορεί το πρώτο παιχνίδι της σειράς να είχε πολλά προβλήματα, αλλά η Ubisoft φαίνετε να έμαθε από τα λάθη της, δίνοντάς μας έναν εκπληκτικό τίτλο με σωστή ιστορία και gameplay.




πηγη



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top