NBA 2K17 | Review

0
Όταν μιλάμε για το καλύτερο αθλητικό παιχνίδι, πάντα στο μυαλό έρχεται το NBA από την 2K sports. Ο πιο ολοκληρωμένος εξομοιωτής μπάσκετ επιστρέφει κάθε φορά και καλύτερος, με τις προσθήκες να πηγαινοέρχονται. Εμείς θα δούμε αναλυτικά τους μηχανισμούς του παιχνιδιού και φυσικά τα game modes.

Όσο εύκολα και αν φαίνονται τα sports παιχνίδια, πάντα από πίσω θα κρύβουν και κάποιους μηχανισμούς λίγο πιο περίπλοκους. Μια προσθήκη στο NBA 2K17 είναι το 2ΚU, το οποίο λειτουργεί σαν ένα είδος tutorial. Εκεί μπορείτε να μάθετε τους μηχανισμούς που κρύβει το παιχνίδι σε ντρίπλες, πάσες και σουτ, ενώ ταυτόχρονα ο Coach K σας μιλάει για κάποια πιο θεωρητικά πράγματα, που αφορούν κυρίως τις βασικές αρχές του αθλήματος.


screenshot-original-17


Ξεκινώντας με τους μηχανισμούς, ας αναλύσουμε και το σημαντικότερο που είναι οι βολές. Κάτω από τον παίκτη που χειρίζεστε, υπάρχει ένας μετρητής που δηλώνει αν είναι σε καλή θέση και υπολογίζει την ευστοχία μιας βολής. Οι βολές μπορούν να εκτελεστούν με ένα κουμπί ή την κίνηση του αναλογικού μοχλού, κάτι που δίνει ποικιλία στο χειρισμό. Σε συνδυασμό με το μετρητή ευστοχίας, μπορείτε να ρίξετε όπως βολεύει εσάς, αλλά πρέπει να έχετε στο νου σας ότι μια τέλεια βολή δεν είναι απόλυτο ότι θα πετύχει τον στόχο.

Ακόμα και οι ντρίπλες έχουν διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, αφού θα πρέπει να αλλάζετε χέρι, ανάλογα με την πίεση που δέχεστε. Αυτό γίνεται με τη χρήση του αναλογικού και ανάλογα με την μεριά που θα τον κουνήσετε θα κάνει διαφορετική κίνηση. Ωστόσο, ίσως υπάρξουν κάποια ατυχήματα ρίχνοντας βολές με τον αναλογικό. Ταυτόχρονα, υπάρχουν τρεις κατηγορίες στις πάσες, η καθεμιά για ειδικές περιστάσεις και εκτελούνται με το πάτημα διαφορετικού κουμπιού. Πέρα από την κανονική, υπάρχει η χαμηλή και η ψηλή πάσα.


screenshot-original-18


Η άμυνα παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο και δεν περιλαμβάνει μόνο κλεψίματα και ριμπάουντ. Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην πίεση που ασκείτε. Αυτό όχι μόνο θα σας δώσει έλεγχο απέναντι στον αντίπαλό σας, αλλά θα περιορίσει την ευστοχία στις βολές του. Θα πρέπει επίσης να αλλάζετε παίκτες την κατάλληλη στιγμή, ώστε να μπορείτε να καλύπτετε τον κάθε αντίπαλο και να αντιμετωπίσετε σωστά το κάθε σκριν.

Οι τακτικές και οι αλλαγές, αποτελούν επίσης μέρος του gameplay. Όπως και στα περισσότερα παιχνίδια sports, οι αλλαγές μπορούν να γίνουν μέσα από το pause menu, όμως εδώ εμφανίζεται και μια νέα λειτουργία. Μπορείτε να αλλάξετε παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς να σταματήσετε τη ροή του αγώνα. Επίσης, κατά τη διάρκεια των timeouts, μπορείτε να έρθετε στη θέση του coach, αλλάζοντας το σχηματισμό της ομάδας και οργανώνοντας στρατηγικές.


screenshot-original-19


Πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε αφού ξεκινήσετε το παιχνίδι, είναι να φτιάξετε το χαρακτήρα σας. Αυτός θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα modes, όπως το MyCareer και το MyGM. Πολλοί θα θυμούνται τα απαίσια δημιουργήματα των παλαιοτέρων εκδόσεων που προέκυπταν με τη χρήση κάμερας. Η χρήση Playstation Camera και Kinect αποτελεί παρελθόν και η διαδικασία πλέον γίνεται μέσω Smartphone και ειδικής εφαρμογής. Σίγουρα το κινητό είναι πολύ βολικότερο από τις κάμερες, αλλά τα ποσοστά επιτυχίας του παραμένουν πολύ χαμηλά.

Στην επιλογή Play Now του κεντρικού μενού θα βρείτε όλες τις βασικές λειτουργίες, όπως φιλικούς αγώνες και το Blacktop. Το Blacktop είναι ένα είδος street basketball, όπου μπορείτε να επιλέξετε αριθμό παικτών και το μέρος του γηπέδου που θα χρησιμοποιηθεί, ενώ υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για πόντους και φάουλ. Ταυτόχρονα, υπάρχουν multiplayer game-modes με το All-Star Team Up να ξεχωρίζει. Εκεί κάθε παίκτης ελέγχει διαφορετικό αθλητή, αλλά δυστυχώς το mode πάσχει από κακό matchmaking.


screenshot-original-20


Το MyCareer είναι αυτό που χρησιμοποιεί κυρίως τον custom χαρακτήρα σας. Θα διαλέξετε τη θέση στην οποία θα παίζετε, αλλά και το ρόλο που θα έχετε. Ο ρόλος επηρεάζει το μέγιστο βαθμό του κάθε στατιστικού, το οποίο μπορείτε να το ανεβάσετε με τα χρήματα που μαζεύετε. Ελέγχοντας μόνο τον αθλητή σας, προσπαθείτε κάθε φορά για μια αξιοπρεπή βαθμολογία, δίνοντας καλές πάσες, βάζοντας καλάθια και παίζοντας σωστή άμυνα.

Ξεκινώντας από τις μέρες του κολεγίου, παίρνετε μέρος σε αγώνες. Στη συνέχεια ακολουθεί το draft, όπου ανάλογα την απόδοσή σας, εντάσσεστε σε μια ομάδα του NBA. Από κει και πέρα έχετε σαν στόχο να κάνετε το καλύτερο για την ομάδα σας, έχοντας να ασχοληθείτε με χορηγίες και συμβόλαια στην πορεία. Φυσικά, θα πρέπει να παίρνετε και μέρος στις προπονήσεις κάνοντας διάφορες ασκήσεις.


screenshot-original-21


Ένα από τα πλέον κλασσικά modes αποτελεί το MyTeam. Εδώ φτιάχνετε τη δική σας ομάδα σε μορφή καρτών, συλλέγοντας τες  μέσα από packs και έχοντας διάφορες σπανιότητες.  Μαζί με παίκτες, μαζεύετε γήπεδα, εμφανίσεις και playbooks, ώστε να στήσετε ολοκληρωτικά την ομάδα σας. Ωστόσο, τις κάρτες παικτών θα πρέπει να τις διατηρήσετε με συμβόλαια, αφού μετά από μερικούς αγώνες λήγουν και τους χάνετε για πάντα.

To MyTeam έχει ένα single player κομμάτι, όπου παίρνετε μέρος σε challenges, ζώντας ξανά στιγμές του παρελθόντος. Εκεί θα ξεκινάτε σε διάφορα σημεία κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και με διαφορετικά σκορ. Από την άλλη, στο Domination Mode, έρχεστε αντιμέτωποι με όλες τις ομάδες του NBA, ανεξαρτήτως περιοχής και εποχής.


screenshot-original-22


Όσο για τα online modes του MyTeam, έχουμε ranked matches, όπου όσο κερδίζετε ανεβαίνετε κατηγορία μέσα σε εννέα leagues. Το άλλο είναι κάπως πιο ιδιαίτερο και αφορά το Blacktop. Επιλέγετε 10 κάρτες παικτών από αυτές που διαθέτετε και για 10 αγώνες, θα κάνετε draft άλλους δύο αθλητές και θα παίρνετε μέρος σε ματς 3vs3.

Τελευταία στη λίστα με τα modes του παιχνιδιού είναι τα MyGM και MyLeague. Στο MyGM παίρνετε το ρόλο του γενικού διευθυντή μιας ομάδας, φροντίζοντας του παίκτες και τις ανάγκες του, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να τηρείτε τις επιθυμίες του προέδρου. Από την άλλη, το MyLegue λειτουργεί όπως το γνωστό Season mode, μόνο που εδώ μπορεί να προσθέσετε μέχρι και έξι επιπλέον ομάδες, να επιλέξετε ποιες θα χρησιμοποιείτε και να οργανώσετε τις προπονήσεις σας.


screenshot-original-23


Για ακόμα μια φορά, το franchise παραμένει άψογο στον τομέα των γραφικών. Αποτελεί μακράν ό,τι καλύτερο έχουμε δει σε μοντέλα και animation ενός αθλητικού παιχνιδιού. Οι παίκτες είναι όπως ακριβώς τους βλέπουμε και στους live αγώνες, κάνοντας ρεαλιστικότατες κινήσεις. Ακόμα και το κοινό είναι εντυπωσιακό, αφού δείχνει πραγματικά ζωντανό, πραγματοποιώντας και ιδιαίτερους πανηγυρισμούς.

Η μουσική είναι πάνω στα ακούσματα του NBA, κάτι που όπως είναι λογικό μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς. Ωστόσο, οι φωνές στο σχολιασμό, οι συνεντεύξεις και τα pre-game shows, είναι αρκετά για να αναπληρώσουν αυτό το κενό. Ενδιάμεσα στις περιόδους, ποτέ δε θα βρεθείτε να βαριέστε με τα ατελείωτα loading times, αφού κάθε φορά θα δείτε και κάτι διαφορετικό.


screenshot-original-24


Πλέον έχουμε συνηθίσει στις ετήσιες κυκλοφορίες των αθλητικών παιχνιδιών. Η 2K αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως το NBA της είναι μακράν το καλύτερο του είδους, με νέες προσθήκες κάθε χρόνο, που το κάνουν να δείχνει πάντα ανανεωμένο. Με τις νέες λειτουργίες και ειδικά το tutorial που διαθέτει, ανοίγει την πόρτα και σε αρχάριους παίκτες που αγαπάνε το άθλημα και θέλουν απλά να το ευχαριστηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θετικά
  • Προσθήκη tutorial
  • Εύκολοι μηχανισμοί

Αρνητικά
  • Η επιλογή «scan your face» συνεχίζει να δουλεύει δύσκολα

8.9  Πολύ Καλό!

NBA 2K17

Για ακόμα μια φορά το NBA 2K17 αποδεικνύει γιατί αποτελεί το καλύτερο αθλητικό παιχνίδι που κυκλοφορεί.




πηγη



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top