Dark Souls III: Ashes Of Ariandel | Review

0
Το Ashes Of Ariandel είναι το πρώτο DLC του Dark Souls III και κυκλοφόρησε στις 25 Οκτωβρίου για PS4, Xbox One και PC. Περιλαμβάνει νέα boss bottles, armors, weapons, spells και areas που μπορείτε να εξερευνήσετε. Είναι διαθέσιμο ψηφιακά για download και κοστίζει  14.99€.

Για να  αποκτήσετε πρόσβαση στο DLC, πρέπει να «ταξιδέψετε» στο Cleansing Church bonfire. Δίπλα από το altar θα παρατηρήσετε πως υπάρχει ένα νέο NPC, που δεν το είχαμε ξανασυναντήσει κατά την διάρκεια του κανονικού παιχνιδιού. Αφού του μιλήσετε και «εξαντλήσετε» τον διάλογο, κάνετε trigger ένα cutscene που σας μεταφέρει στο Painted World Of Ariandel. Όσοι έχουν παίξει τον πρώτο Dark Souls τίτλο, το concept θα τους φανεί παρόμοιο με το Painted World Of Ariamis. Το προτεινόμενο level  για να ξεκινήσετε το DLC είναι 100, αλλά θα είστε και πάλι underpowered.


ashes-of-ariandel-2


Στο νέο DLC εκτός των νέων περιοχών, θα συναντήσετε πολλά περίεργα πλάσματα που δεν έχετε ξαναδεί στην σειρά Souls γενικότερα. Ιδιαίτερη εντύπωση κάνουν οι στρατιώτες που μοιάζουν με vikings, καθώς είναι γρήγοροι και κάνουν μεγάλη ζημιά. Εκτός αυτού, μερικοί έχουν στην κατοχή τους ένα όπλο που τραντάζει κυριολεκτικά το έδαφος και σας πετάει στον αέρα. Εάν δεν αποφύγετε το χτύπημα αυτό, είστε πλήρως ανυπεράσπιστος και στην συνέχεια μπορείτε μόνο να αμυνθείτε. Με εξαίρεση τους viking πολεμιστές, απαιτείται προσοχή όταν εξερευνείτε περιοχές που έχουν δέντρα. Κάποια απ’ αυτά είναι ζωντανά και καμουφλάρονται πλήρως λόγω του φυσικού περιβάλλοντος. Ως αποτέλεσμα, είναι λογικό να μην τα εντοπίσετε και να πέσετε θύμα των επιθέσεων τους.

Τα νέα weapons του παιχνιδιού είναι εντυπωσιακά και δεν έχουν παρόμοιες δυνατότητες. Μπορείτε να βρείτε το weapon που τραντάζει το έδαφος (Earth Seeker), ένα boomerang enhanced με light και άλλα. Για πρώτη φορά υπάρχουν ice spells, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για όσους έχουν φτιάξει/χτίσει τον χαρακτήρα τους ως mage. Για όσους ενδιαφέρονται να βρουν όλα τα νέα αντικείμενα, συνολικά υπάρχουν 14 όπλα, 2 ασπίδες, 4 spells, 5 armor sets και ένα ring. Θα βρείτε όλα σταδιακά όσο προχωράτε στο DLC, ενώ εξαιρούνται τα όπλα που παίρνετε νικώντας τα bosses.


ashes-of-ariandel-3


To DLC προσφέρει επιπλέον υλικό, αλλά η διάρκειά του δεν είναι μεγάλη σε σχέση με DLC προηγούμενων τίτλων. Επιπλέον, έχετε να αντιμετωπίσετε 2 bosses μόνο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Οι μάχες αυτές είναι ικανοποιητικές και τα σκηνικά είναι πανέμορφα, αλλά αναμφίβολα θα έπρεπε να υπήρχαν περισσότερα. Το πρώτο boss, Champion’s Gravetender, συνοδεύετε από 3 λύκους και έχει στην κατοχή του σπαθί/ασπίδα. Αρχικώς θα σας φανεί αδύναμος( ειδικά για boss), αλλά τα φαινόμενα απατούν. Η ασπίδα που έχει στην κατοχή του, κάνει αυτόματα parry την επίθεση σας όταν την ενεργοποιεί . Έπειτα απ’ το parry που είστε staggered, σας μαχαιρώνει και αφαιρεί αυτόματα πάνω απ’ το 60% του life bar σας.

Όταν φτάσει στο 50% (περίπου) το life bar του Gravetender, αρχίζει το 2o στάδιο της μάχης. Κάνει summon ένα τεράστιο λύκο που συναντήσατε στην αρχή του DLC και πρέπει να τους πολεμήσετε ταυτόχρονα. Έχουν 2 ξεχωριστά life bars, οπότε πρέπει να σκοτώσετε σταδιακά των ένα από τους 2. Ο Greatwolf θυμίζει βάση μοντέλου και κινήσεων τον Sif(great grey wolf), απ’ το Dark Souls 1. Λόγο των γρήγορων και συχνών επιθέσεων που πραγματοποιεί, θα ήταν συνετό να τον πολεμήσετε αφού σκοτώσετε τον Gravetender. Όταν νικήσετε την μάχη, θα λάβετε το σπαθί/ασπίδα Valonheart  και Champion’s Bones.


ashes-of-ariandel-4


Όταν φτάσει στο 50% (περίπου) το life bar του Gravetender, αρχίζει το 2o στάδιο της μάχης. Κάνει summon ένα τεράστιο λύκο που συναντήσατε στην αρχή του DLC και πρέπει να τους πολεμήσετε ταυτόχρονα. Έχουν 2 ξεχωριστά life bars, οπότε πρέπει να σκοτώσετε σταδιακά τον ένα από τους 2. Ο Greatwolf θυμίζει βάσει μοντέλου και κινήσεων τον Sif (great grey wolf), απ’ το Dark Souls 1. Λόγω των γρήγορων και συχνών επιθέσεων που πραγματοποιεί, θα ήταν συνετό να τον πολεμήσετε αφού σκοτώσετε τον Gravetender. Όταν νικήσετε την μάχη, θα λάβετε το σπαθί/ασπίδα Valonheart  και Champion’s Bones.

Όταν φτάσετε στο 2ο boss battle που είναι και το τέλος του DLC, θα αντιμετωπίσετε ένα από τα δυσκολότερα bosses της σειράς. Δίχως υπερβολή, το συγκεκριμένο battle έχει 3 στάδια και πολλά διαφορετικά patterns που πρέπει να αποστηθίσετε. Στο πρώτο στάδιο πολεμάτε την Sister Frieda, ένα μη εχθρικό NPC που θα βρείτε αρχικώς στο Ariandel Chapel. Χρησιμοποιεί ένα scythe ως όπλο και αφήνει πάγο στο πέρασμά της, ενώ κάθε χτύπημα που δέχεστε κάνει apply frost. Εκτός των παραπάνω, κινείται γρήγορα και σε συγκεκριμένες στιγμές γίνεται αόρατη. Ο μόνος τρόπος να την εντοπίσετε κατά την διάρκεια αυτή, είναι να μείνετε  κοντά της στην στιγμή που εξαφανίζεται. Εάν δεν προλάβετε, πρέπει να παρατηρήσετε τα αντικείμενα που διαλύονται, καθώς έτσι καταλαβαίνετε το σημείο που βρίσκεται.


ashes-of-ariandel-5


Την στιγμή που έχει εξαντληθεί πλήρως όλο το life bar, αρχίζει το 2ο στάδιο της μάχης. Η Sister Frieda ‘αναγεννιέται’ και ο Father Ariandel απελευθερώνεται απ’ τα δεσμά του. Όπως καταλαβαίνετε, αντιμετωπίζετε και τους 2 ταυτόχρονα. Το θετικό στο σημείο αυτό, είναι πως έχουν ένα κοινό life bar, οπότε μειώνετε όποιον και αν χτυπήσετε. Η Sister Frieda χρησιμοποιεί τις ίδιες κινήσεις με το πρώτο στάδιο, αλλά πλέον δεν μπορείτε να κάνετε parry τις επιθέσεις της. Επιπλέον, ο Father Ariandel σας χτυπάει συνεχώς με ένα τεράστιο κύπελλο φωτιάς. Παρόλα αυτά, κινείται αργά και μπορείτε να αποφύγετε τις επιθέσεις του με ευκολία. Όταν ο Father δεχτεί  μεγάλη ζημιά, η Frieda χρησιμοποιεί healing και αναπληρώνει το life bar σταδιακά. Στο σημείο αυτό, είτε πρέπει να χτυπάτε συνεχώς τον Father Ariandel, είτε να χτυπήσετε την Frieda (ώστε να σταματήσει το healing).


ashes-of-ariandel-6



Φτάνοντας στο 3ο phase, αντιμετωπίζετε για ακόμη μια φορά την Frieda. Μοναδική αλλά σημαντική διαφοροποίηση, είναι πως πλέον όλες οι επιθέσεις της έχουν dark magic. Είναι γρηγορότερη, εξαφανίζεται σε λιγότερο χρονικό διάστημα και συνδυάζει ice/dark επιθέσεις ταυτόχρονα.  Το συγκεκριμένο boss battle θα δυσκολέψει και τους ‘βετεράνους’ της σειράς, ανάλογα φυσικά με το playthrough που διανύει ο καθένας ξεχωριστά. Από προσωπική εμπειρία που βρίσκομαι στο ng+4, μπορώ να πω δίχως υπερβολή πως είναι ‘βάναυσο’ το battle αυτό.

Το Ashes Of Ariandel DLC προσφέρει μια νέα PvP Arena, που μπορείτε να πολεμήσετε με έως και 6 παίχτες. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Hollow Arena, πρέπει να έχετε νικήσει το πρώτο boss battle και στην συνέχεια να ‘κάψετε’ τα Champion’s Bones, στο bonfire του Firelink Shrine. Οι κανόνες διαφέρουν από match σε match, αλλά κάποια βασικά στοιχεία παραμένουν κοινά. Πιο συγκεκριμένα, εκτός του time limit που υπάρχει, η χρήση των estus και ashen flask είναι περιορισμένη. Το Hollow Arena είναι ιδανικό, για όσους θέλουν να μάχονται εναντίον άλλων παιχτών. Παρόλο που υπάρχουν πολλά ήδη αγώνων, στα 6 player brawls θα βρείτε δύσκολα άλλους παίχτες.


ashes-of-ariandel-7


Όπως και το κύριο παιχνίδι, τα σκηνικά και το design είναι μοναδικό. Ο χιονισμένος κόσμος του Ashes Of Ariandel είναι μαγευτικός, ενώ o σχεδιασμός των μοντέλων παραμένει απρόβλεπτος για ακόμη μια φορά. Στα Souls παιχνίδια πραγματικά δεν μπορούμε να φανταστούμε, τι θα συναντήσουμε ανά πάσα στιγμή. Η απόδοση είναι σταθερή σε γενικά πλαίσια, με λιγοστά drοps στο framerate ανά σημεία. Όπως πάντα, εκτός του γραφικού τομέα, εντυπωσιάζει πλήρως και ο ηχητικός. Tα soundtracks που γράφτηκαν για το DLC είναι επικά και ανατριχιαστικά, με το ost  του 2ου boss battle να είναι απ’ τα πιο εντυπωσιακά της σειράς. Γενικότερα η όλη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τα sound effects και το ‘άψυχο’ voice-acting, αρμόζει πλήρως στο concept του DLC.


ashes-of-ariandel-8


Σε γενικά πλαίσια, το Ashes Of Ariandel προσφέρει νέα weapons/spells και ένα από τα καλύτερα boss battles της σειράς. Το DLC δεν έχει μεγάλη διάρκεια και το Hollow Arena είναι αδιάφορο σε όσους δεν παίζουν PvP. Είναι ενδιαφέρον ως concept, αλλά δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε Dark Souls τίτλο. Οι πιστοί οπαδοί της σειράς αξίζει να το αγοράσουν, μιας και είναι το προτελευταίο DLC. Παρόλα αυτά, για το περιεχόμενο που προσφέρει δεν δικαιολογείται η τιμή του. Λογικά, το τελευταίο DLC θα είναι πιο εμπλουτισμένο, απ’ το Ashes Of Ariandel.


Θετικά
  • Δυνατοί εχθροί και προκλητικά boss battles
  • Οπτικοακουστικός τομέας
Αρνητικά
  • Μικρή διάρκεια
  • To Ηοllow Arena είναι αδιάφορο σε όσους δεν παίζουν Pvp

7.5  Αρκετά Καλό!

Ashes Of Ariandel

Ένα μέτριο DLC που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα




πηγη



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

buttons=(Accept !) days=(20)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε...
Accept !
To Top